ساده زیستی پر هزینه رییس جمهور
محمود احمدی نژاد اصرار دارد که رفتاری متفاوت از بقیه مدیران برجسته کشور داشته باشد تا به مردمی بودن شهره باشد.
او که در ابتدا تبلیغ کرده بود که حاضر نیست، پس از ریاست جمهوری، خانه اش را عوض کند، این روزها بدون سر و صدا در حال اسباب کشی است. وی در منطقه نارمک سکونت داشت، و اکنون باید راهی بیابد تا هزینههای تبلیغاتی تغییر خانهاش را جبران کند.
البته، مردم نارمک، که روایت های بدیعی از آنچه تا کنون در همسایگی رییس جمهور منتخب تجربه کرده اند دارند، احتمالاً از این موضوع بسیار استقبال می کنند. مردم گرایی احمدی نژاد، پس از انتخاب او به سمت ریاست جمهوری، باعث می شد که در ساعاتی که وی در خانه اش حضور دارد، موبایل های منطقه قطع شود و معلوم نیست چرا هنگام رفت و آمدش، گاهی برق هم می رفت! از این گذشته، ترکیب و نحوه حضور حامیان رییس جمهور منتخب در اطراف خانه او، زندگی را برای همسایگانش دشوار کرده بود.
زندگی پر هزینه در منزل محمدعلی رجایی
احمدی نژاد بالاخره قانع شد که مردم گرایی را به گونه ای دیگر دنبال کند. او اکنون تن به تغییر محل سکونت خود داده است. اما به مدیران نهاد ریاست جمهوری که هنوز تغییر نکردهاند، دستور داده است که خانه محل سکونت شهید رجایی را برایش آماده کنند تا خاطره ریاست جمهوری رجایی را در ذهن ها تداعی کند.
این خانه اکنون به آشپز خانه نهاد ریاست جمهوری تبدیل شده است و آماده کردن آن برای سکونت هزینه بسیاری دارد. با این همه، احمدی نژاد اصرار دارد که خانه شهید رجایی را برایش آماده کنند تا در آن سکونت کند و این کار با هزینه زیادی انجام خواهد شد تا مردی که خود را "رجایی دوران" می خواند، در تحقق شعار هایش موفق شود.
عبور از گیت عادی، توام با فیلم برداری
این همه ی مردم گرایی احمدی نژاد نیست. او در سفرش به مشهد از پاویون مقامات عبور نکرد و مثل مردم عادی از خروجی گذشت تا از جنس مردم باشد. او قرار است در سفر های بعدی هم این روال را ادامه بدهد؛ بدون توجه به این که عبور یک مقام ارشد از خروجی چقدر باعث ایجاد مزاحمت برای مردم و به تاخیر افتادن کار آنها میشود، چون در حال رییس جمهور هیات همراه و تیم حفاظت دارد. آن هم تیمی که که در همین سفر مشهد، برای رعایت امنیت رییس جمهور در هنگام عبور از خروج عادی، با مردم برخورد های تند داشته اند. البته از این برخورد ها در فیلم های تلویزیونی و گزارش های نشریات محافظه کار چیزی منعکس نخواهد شد؛ اما این که او مردی از جنس مردم است و مثل مردم از خروجی عادی عبور می کند، بار ها و بارها نمایش داده می شود.
استقبال از میهمانان خارجی در خیابان
اگرچه سید محمد خاتمی در کاخ سعد آباد از مهمانان رسمی استقبال می کرد، اما احمدی نژاد گفته که به شمال شهر نخواهد رفت و در نتیجه حاضر نیست در کاخ سعد آباد به استقبال مهمانان برود. نتیجه کار، هزینه هایی جدید برای بیت المال بوده است.
کارکنان نهاد ریاست جمهوری پیش از سفر اخیر بشار اسد به ایران به احمدی نژاد گوشزد کرده بودند که در محوطه نهاد ریاست جمهوری فضای مناسبی برای استقبال از مهمانان نیست، اما احمدی نژاد به توصیه آنان اهمیتی نداده و اصرار کرده بود که به هر ترتیب باید از میمانان خارجی، در وسط خیابان شهید رجایی [خیابانی که نهاد و دفتر رییس جمهور در آن قرار دارند استقبال شود. بالاخره پس از چند بار تمرین و قطع تعدادی از درختان کهنسال و قیمتی خیابان که جزو میراث طبیعی طبقه بندی شوند، خیابان پاستور از دو روز قبل تجدید آسفالت شد تا فضای مناسب برای کاری غیرلازم فراهم شود. استقبالی رسمی صورت گرفت تا همگان بدانند که چقدر اوضاع با گذشته فرق کرده است.
البته، ظاهراً حتی قطع درختان خیابان، نتوانسته بود یک مشکل لاینحل "طبیعی" خیابان شهید رجایی را حل کند: مشکل تعداد انبوه کلاغ های لانه کرده بر روی درختان سرتاسر آن، که به علت خلوتی و ممنوع بودن رفت و آمد عمومی در اغلب طول خیابان و پوشش بی نظیر درختان بسیار قدیمی چنار [به طوری که در بسیاری از نقاط، نور خورشید هرگز به کف خیابان نمی رسد]، همواره در حال پرواز آزاد و ریختن فضولات خود بر سر عابران عالی مقام هستند. فضولاتی که از بد حادثه، مقداری از آنها هم در روز استقبال، نصیب بشار اسد و هیات همراه شد...
به هر حال، "مردم گرایی" و "ساده زیستی" رییس جمهور جدید در جلوی دوربین، هزینه های خاص خود را دارد!
کارشناسان نهاد ریاست جمهوری معتقدند که تظاهرات ساده زیستانه رییس جمهور جدید از پرهزینه ترین نوع جابهجائی هائی است که تاکنون در این نهاد صورت گرفته و امری که اصلا انتظار آن نمی رفت صورت پذیرفته و ظاهرا قرارست ادامه یابد و تصور می رود که با معرفی وزیران کابینه در وزارت خانه های دیگر هم قرارست همین رویه به کار گرفته شود.